RECEPTY DO VAŠEJ KUCHÁRSKEJ KNIHY

Moja veľká KUCHÁRSKA knihaMoja domáca kuchárska knihaMoja kucharska kniha cerstvost

Tvarohová bábovka

Babovka recept rucny 

Ingrediencie

 

5 vajec

250 g práškového cukru

250 g margarínu

250 g tvarohu

250 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

štipka soli

80 až 100 gramov hrozienok

2 lyžice kakaa

čokoládová poleva

tuk a žemlové omrvinky na vymastenie a posypanie formy

 

Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Do múky vmiešame prášok do pečiva a striedavo s bielkovým snehom ju zapracujeme do tvarohovej hmoty. Vmiešame hrozienka. Oddelíme asi dve tretiny cesta. Časť z neho utlačíme na dno pripravenej bábovkovej formy. Do zostávajúcej tretiny primiešame kakao a lyžicou ho ukladáme do formy so zvyškom bieleho cesta, aby vznikla mramorovitá štruktúra. Pečieme asi hodinu pri miernej teplote. Upečenú bábovku vyklopíme. Po vychladnutí ju oblejeme čokoládovou polevou

Bábovka

Váš tím 

                      jarinodesign & MADEBOOK